keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

The King's Quest Companion, 3rd Edition (1993)The King's Quest Companion on kattava opus Sierran klassikkosarjan ystäville. Sen ensisijainen tarkoitus on auttaa pelien läpäisyssä. Toteutustapansa ansiosta se antaa paljon myös pelinsä kauan sitten pelanneille. Jokainen peli kerrottaan läpi novellimuodossa, perinteisten läpimeno-ohjeiden lisäksi. Tarinat on kirjoitettu hyvin ja ne sisältävät paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Tarinoiden lisäksi kirjasta löytyy jokaisen vierailtavan maan kartat, rakennusten ja sokkeloiden rakenne, jokaisen pelin ja jokaisen version täydellinen pisteiden keräys opas. Alkusanoista lähtien luettava on mielenkiintoista ja jutut hyvin kirjoitettuja. Suurimpana miinuspuolena mainittakoon koulukirjamainen ulkoasu. Taidettakin olisi ollut kiva katsella enemmän, jokaisen kappaleen (pelin) alussa tosin on kunkin pelin tiivistävä mustavalkokuva.

Tässä on kyse kolmannesta painoksesta, muiden osalta en voi sanoa mitään. Tämä kattaa siis kuusi ensimmäistä (johon sarja olisi yhtä hyvin voitu jättääkin) seikkailua. Seitsemännenkin sisältämä versio on julkaistu.


Jos Daventryn seikkailuista ei meinaa saada tarpeekseen, lukemista voi jatkaa ulkoistetuilla lisenssipokkareilla. Kirjasarja kiinnostaisi toki enemmän jos olisi Roberta Williamsin käsialaa, mutta minkäs teet. Romaanimuodossa King's Quest edusti kolme kertaa. Floating Castle (1995) sijoittuu jonnekin nelos- ja kutos osan välimaastoon. Pääosassa Alexander.

Jälkimmäiset kirjat, The Kingdom of Sorrow (1996) tähtenään Graham, ja Rosellaan keskittyvä See No Weevil (1996) sijoittuvat toisen ja kolmannen osan väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti