maanantai 31. lokakuuta 2011

Toinen luku: Pastellilapsuus

Aikana jona aloin rekisteröidä ympäröivää maailmaani, värimaailmassa vallitsi selkeät muotivärit. Etenkin sininen, lila, turkoosi ja pinkki olivat hyvin esillä, täydennettynä vaalean vihreillä ja keltaisilla. Pastellisävyjä käytettiin paljon televisiossa, sarjakuvissa, tietokonepeleissä, kaikenlaisessa designissa, elintarvikkeista hiustenhoitotuotteisiin.

Ennen kaikkea sinisestä kasvoi silti yksi inhokkiväreistä, lapsuuden kun oli jäätävä taakse ja oli katsottava maailmaa muiltakin kanteilta. Pitkän tauon jälkeen olen kuitenkin alkanut pitää lapsuuteni väreistä uudestaan. Tietyt sävyt saavat välittömän nostalgiaryöpyn aikaan ja ehdottoman positiivisen suhtautumisen kohteeseen. Samalla tavalla kuin monet kasarinlopun valtavirtamusiikista ja ysärinalun pelimusiikista.

Värimaailma tiivistettynä television, elokuvien ja pelien kautta:

Simpsonit (1989-)
Leisure Suit Larry (1987-1996)
Commander Keen (1990-1991)
Super Mario Bros (1985-)
Muumilaakson tarinoita (1990-1991)
Lumikuningatar (1986)
Saksikäsi Edward (1990)
Tim Burtonin vastakkainasettelun taito on parhaimmillaan hulppeaa. Goottiromanttinen Saksikäsi Edwardin maailma saa vastapainokseen mitä mainioimman pastellilähiön. Tässä nyt muutama esimerkki, aiheeseen tullee joskus palattuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti