tiistai 6. joulukuuta 2011

Maikkarin pöllöt

1975-1992
Vanha kunnon pöllö. Yksinkertainen ja mainio. Ei kukaan voi luoda mitään tunnesidettä nykyiseen, suurella rahalla rapakon takaa tulleeseen designiin epämääräisestä pöllönsilmästä. Vai voiko muka? Tuohon sympaattiseen söpöläiseen kylläkin. Siinä on toki mukana paljon nostalgiaakin.

1957-1975

Tiettyä särmää löytyy myös old school pöllöstä ennen pyöreää versiota. Omalla tavallaan tämä saattaisi olla jopa kaikista hienoin ja toimisi vallan mainiosti tänäkin päivänä! Pidän kyllä.
1993-1994

Ei mikään mestariteos ehkä, mutta siinä on sentään koko pöllö. Sinivalkoiset värit ovat nykyään takanapäin kun meillä on tämä...

Pahamaineinen pöllönsilmä esiteltiin 2001

...hirvitys kaikessa tylsyydessään. Ehkei varsinaisesti ruma, mutta täysin sieluton. Suurin miss-step maikkarin design historiassa. En voi juuri väittää pitäväni edes valitusta fontista.1996-2001


Jottei jäisi liian paha maku suuhun nykyisestä, olemattoman tympeästä logosta, on vielä "bongattava pöllö". Aikoinaan maikkarin ohjelmien aikana tuli näkyviin teksti MTV, valkoisella neutraalin pehmeällä tikkukirjainfontilla, tietyksi ajaksi. Huomattavasti lyhyemmän hetken vilahtava logo otettiin käyttöön myöhemminkin, kun punainen pöllöikoni välähti yläkulmaan kesken kaiken maailman kaunareiden ja onnenpyörien. Silloin piti soittaa jonnekin ja voittaa. Siinä oli vielä tyyliä.

2 kommenttia:

  1. Aikoinaan taidekoulun pääsykokeessa piti leikkaa ja liimaa-tekniikalla tehdä jokin käyttöesine ja minä tein kantolaukun MTV3-pöllölle, kuten myös sinne kuuluvan pöllön. Se oli noista ensimmäinen.

    VastaaPoista
  2. Kantolaukku MTV3-pöllölle! Jo on aikoihin eletty, etten sanois :)

    VastaaPoista