keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Disco & Star Wars


Meco - Star Wars (1977)

Full version:


Single version:


1970-luvulla tuntuisi olevan tavallaan kaksi puolta, lämpimät, vahvat värit, kyyniset elokuvat, proge ja heavy, sitten toisaalla se vahva discokuume ja Star Wars. Meco yhdisti nämä kaksi viimeisintä mainiolla tavalla, tekemällä vastustamattomia disco versioita Tähtien Sodan musiikista aivan tuoreeltaan. Vartin pituinen disco eepos käy läpi musiikkiteemoja vaihtuen sulavasti toiminnasta romantiikkaan ja syvältä avaruudesta iki-ihanaan Cantina Bandin luritukseen. Jatkuvalla sykkeella, limaisen menevällä toteutuksella ja ääniefekteillä.Meco - Empire Strikes Back (1980)
Star Wars Theme single iski listaykköseksi, joten paluu aiheen pariin seuraavan episodin merkeissä ei ole lainkaan yllättävä. EP:n nimikkoraita Empire Strikes Back ei ole loppua kohden lähimainkaan niin monipuolinen kuin edeltäjänsä, mutta kappaleen pääteema on todella hienon kuuloinen ja kannattaa ilman muuta tarkistaa myös tämä.Meco - Christmas in the Stars (1980)

What Can You Get a Wookiee for Christmas (When He Already Owns a Comb?)


R2-D2 We Wish You a Merry Christmas


Joululauluja ja tarinoita droiditehtaasta, jossa nikkaroidaan joululahjoja ympäri vuoden. Suurimman osan levystä laulaa ja kertoo Anthony Daniels, eli mies C-3PO haarniskassa, mutta sen lisäksi levyllä kuullaan Jon Bon Jovin ensimmäinen koskaan levytetty kappale, R2-D2 We Wish You A Merry Christmas. Christmas in the Stars on ensimmäinen ei-klassinen tai jazz levytys joka on äänitetty ja miksattu digitaalisesti. Alkuperäisestä vinyylistä ja kasetista saa maksaa itsensä kipeäksi, eikä rahalla ehkä varsinaisesti laatua saa vastineeksi, mutta ehta kuriositeetti on kyllä kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti