perjantai 20. heinäkuuta 2012

Taikaviitta ja Kumi-Kalle Revisited (1991, 2011)



Palaan jälleen aiheeseen, jota on käsitelty aiemminkin. Tällä kertaa syynissä painosten väliset erot. Alkuperäinen Taikaviitta ja Kumi-Kalle -akkari oli väritetty vain joka toiselta sivulta ja täten Giulio Chierchinin väritystapa oli painoteknisesti ongelmallinen. Italialaisartistin työt jäivät siitä syystä akkarihistoriassa oikeastaan tähän. Roope-Setä -lehdessä tosin julkaistiin ainakin kolme lyhyttä Kumi-Kalle -sarjaa noihin aikoihin.

Yllä on yksi rankimmista esimerkeistä ongelmasta, joita Chierchinin tyyli mustavalkopainoksessa aiheuttaa.





Muutostyötä on tapahtunut kannessakin. Värejä liu'utettu ja sävytetty vaaleammiksi. Liu'utus ei ole mieleeni, värit periaatteessa ovat ihan jees, vaikka kirkas taivas muuttaa tunnelman täysin, sekä vaihtaa illanhämyn alkuillaksi. Taustalla häämöttävä metsä on muokattu jopa tökerösti ja huolimattomasti. Ikävin muutos on kuitenkin hirvittävä tekstitaide. Nykyaikana hyvin yleinen tyyli on hengetön ja epäkutsuva.










Lopuksi vielä toinen vastaava tapaus samasta taskukirjasta.






tiistai 17. heinäkuuta 2012

Videoita ja sarjakuvia.

Kirpputori- ja divarilöytöjen esittely on jäänyt harmillisesti väliin, vaikka on kovasti ollut tarkoitus tehdä sitä jo pitkään. Olen kohtalaisen aktiivinen kiertelijä ja harvemmin sitä tyhjin käsin ainakaan tietyistä kirppareista poistuu. Tarkoitus olisi nyt alkaa järjestelmällisesti päivittämään löytöjä tänne, jos ne aihepiiriin jollain tapaa kuuluvat. Teen myös listauksen Lahden kirpputoreista ja divareista, kuvausten ja tuomioiden kera. Kirppareista ei meinaa saada mistään kunnolla tietoa ja koitan tehdä edes oman osani asialle.

Seuraavat löydöt ovat Vaihtarista (Hämeenkatu 16, Lahti).



Salainen kostaja (1987). Keltakantinen Esselte-julkaisu sitä itseään.


21 Jump Street 2 - Iskurykmä (1988). "Se on lyönyt laudalta jopa elokuvan Miami Vice". Ottaen huomioon, että kumpikin on tv-sarja, se on aika mielenkiintoinen mainoslause tästä iskurykmästä.



Hissi (elokuva 1983, kasetti 1994). "Luojan tähden, mene portaita..." Hollantilaiselokuva, johon olen törmännyt viimeisen kymmenen vuoden aikana jo useasti eri yhteyksissä ja etsinyt yhtä pitkän ajan.

Irma Vep (1996). No aika se oli saada tämäkin vihdoin hyllyyn asti.


Luojan tähden - paetkaa! Vanha kunnon Amityville Horror, jonka suomenkielinen nimi on käännetty jostain ihmeen syystä elokuvan myyntilauseesta. Omaxi-julkaisu pahvikotelossa. Itseasiassa pahvi oli siirretty isoon kanteen, mutta onneksi tuhoamatta pahvin päätyjä, joten aito pahvikuori oli hetkessä saatu ennalleen. Itse pahvi on toki kärsineen näköinen.

Ja mitä nämä mainiot videolöydökset kustansivat? 0 euroa. Pidin diilistä, viisi kasettia per asiakas. Kuulemma noin jouluun asti jaossa ja lisää ripotellaan.

Koska olisi töykeää ottaa ilmaista tavaraa tukematta hyvää aatetta, ostin kyllä neljä dvd-elokuvaa (Splice, The Ghost Writer, The Social Network, Lover), mutta eipä montaa euroa maksanut nuokaan. Ne eivät kuitenkaan kuuluu tänne, joten jatketaan todellisten löytöjen parissa:




Huippuelokuvien (etenkin tuo oikeanpuoleinen) sarjakuvisointia. Myöhemmin tulee sitten erillisiä otteita piirosjäljestä.




On tullut osteltua vanhoja Nintendo-lehtiä aina kun niitä inhimillisin hinnoin sattuu näkemään. Lahjoitin tosin joitain aikoja sitten silloisen kokoelman kummipojalleni ja numeroiden rauhallinen karttuminen on lähtenyt alusta.




Madit oli kohtalaisen kova sana jo ollessani alle lukukykyinen ja täten Spy vs. Spyt tehosivat dialogittomuudellaan kovasti. Tässäpä spessullinen pelkkää vakoilijainkahinaa. Seuraavassa taasen Turtles-parodiaa, kuten näkyy.

Siinäpä ne tältä erää.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kilpikonnavoima hammastahna, 50ml



Jep, siskoni Englannista vuonna 1990 tuomat hammastahna ja -harja arkistoituna vielä tänäkin päivänä.

Turtlepower!

Tämä kyseinen Teenage Mutant Hero Turtles: Fluoride Minty Gel - Turtlepower Toothpaste oli muuten aivan varmasti parasta tahnaa ikinä. Harjasta en menisi takuuseen.






Superupea 3-ulotteinen pelilauta, ainutlaatuinen 3D -peli.. Mainossanat puhuvat puolestaan, kantokahvasta kiinni ja vauhdikasta peliseikkailua pelaamaan missä vain milloin vain.

Lotjun alkuperäisomistaja on varmasti noudattanut ohjetta kun on hujauttanut nappulatkin missä vain milloin vain minne vain.

Jeh, eli Lahden Sozosta parillakymmenellä sentillä ja vajaana ostettu loota koristeeksi ja kokoelmiin.






Kalenterikin taitaa olla siskoni Englannista tuoma. Melkosen briljantissa kunnossakin vielä. Se on sitäpaitsi mallia spesiaali. Jee.