lauantai 24. maaliskuuta 2012

Teenage Mutant Ninja Turtles: Volume 1, 1987


Peter Laird on nykyään vaikeassa ristitulessa lapsensa Teenage Mutant Ninja Turtlesin kanssa. Oikeuksia sarjan tuotteistukseen hänellä ei enää ole, eikä mitään päätäntävaltaa. Uuden elokuvahankkeen lausuntoja pohtiessaan, Laird on saanut osansa myös syytöksistä, joiden mukaan tämän olisi tehtävä asialle jotain, ja halveksumisesta, kuinka hän ylipäätään voi hyväksyä hengentuotteidensa juurien uudelleensijoittamisen.

Kuten Laird uusimmassa blogipostauksessaan jatkaa, asiat lähtivät jo alun perin urille, joille hän ei olisi itse niiden halunnut lähtevän, mutta sarjaa oli pehmennettävä, jotta se sopisi koko perheelle. Ottaen huomioon, kuinka järjettömän suosituksi ja rakastetuksi kaikki muutokset sarjan tekivät, ei voi väittää etteikö raju uudistus olisi kantanut hedelmää. Olisivatko katsojat pitäneet Lairdin itsensä suunnittelemasta tv-sarjasta ja sarjakuvasta enemmän, sitä on vaikea arvioida. Silloin ei olisi ollut idioottimaisia kätyreitä Bebopia ja Rocksteadya, Silppuri olisi ollut julmempi, April ei olisi ollut reportteri ja aina Turtleseiden pelastettavana, Turtlesit eivät olisi olleet niin pakkomielteisiä pitsaa kohtaan, Krangia ei ainakaan sellaisena olisi nähty, eikä mitään halpojaa vitsejä olisi kuultu viiden sekuntin välein. Laird "sai sarjansa" kun uusi animoitu sarja kunnioitti alkuperäistä tyyliä, mutta uudesta versiosta ei ikinä tullut niin ikimuistoista.

Nämä kuvat on skannattu ns. pehmennetyn version ensimmäisestä albumista ja kuten on tapana, ne ovat täällä esitelläkseen tyyliä, tarina esiintyy aukkoisena sivupuutosten vuoksi, joten älä seuraa sitä!






Sankarit puolikuoressa (Pelit 4/2007)

 
 

Pelit -lehdessä ilmestynyt lyhyt historiikki Turtleseista. Lehti on hieman hankalan kokoinen skannausta ajatellen ja reunoista teksti on vähän blurria, kun en millään tohtisi irroitella sivuja. Pitäisi silti saada selvää. Etenkin jos oivaltaa avata kuvat isoiksi.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Teenage Mutant Ninja Turtles: Volume 1, 1984


Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien alkuperäinen tyyli sarjakuvasta vuosimallia 1984, skannausten tarkoitus on esitellä sarjan tyyliä, tarinaa ei välttämättä kannata seurata kun niitä sivuja puuttuu aika kovasti välistä.


 
 
 
 
 

 

maanantai 12. maaliskuuta 2012

The Simpsons, 1991 keräilytarroja


The Simpsons keräilytarroja, Maahantuoja: Semic, Made in Italy by Euroflash, 1991

Nämä kolme laatikollista avaamattomia keräilytarroja löytyi kirpputorilta viime viikolla. Sata pakettia per laatikko, viisi tarraa per paketti tekee sen tuhat ja viisisataa kappaletta itse tuotetta. Yhden laatikollisen ja muutaman pakan jälkeen kasassa oli jo pari täydellistä settiä (1-150). Muistan hämärästi omistaneeni ehkä pakan tai pari näitä tarroja silloin muinoin, keräilykortteja oli ainakin.

Kuvien aikakausi on juuri sitä televisiosarjan alkuhuumaa, Tracy Ullman Shown aikainen piirrosten rosoisuus näkyy vielä osassa kuvitusta, värimaailma on juuri sitä rakasta ysärintaitetta. Nuo värit olivat pitkään iso osa sarjan lumoa, simpsonlandiaa, joka on nykyisemmin vaihtunut teolliseksi, digitaaliseksi, tylsäksi ja täyteentuupatuksi. Kuten sarjan sisältö muutenkin, vitsejään myöten.








Albumikin ois kiva! mutta menee se näinkin. Tarrat järjestyksessään länsimaisen lukusuuntamme mukaisesti, vasurista oikeaan mahdollisuuksien mukaisesti.